Pegas Nonwovens zvýšila loni zisk na 22,1 milionu eur

Praha - Společnost Pegas Nonwovens, která je druhým největším výrobcem netkaných textilií v Evropě, zvýšila v loňském roce tržby o necelé procento na 122 milionů eur (více než 3 miliardy korun). Skupina hospodařila se ziskem 38,5 milionu eur, což je méně než v loňském roce. Výsledky představilo exkluzivně Studio burza.

„Pegas naplnil očekávání trhu jak co do tržeb, tak co se zisku týče. Zisk byl negativně ovlivněn spuštěním nové výrobní linky a tím i vyššími náklady koncem roku,“ okomentovalo výsledky Studio burza.
 
Tržby, které jsou zatím nejvyšší v dosavadní historii firmy, ovlivnily zejména vyšší ceny vstupních surovin přenesené do odbytových cen a také objem vyrobených a prodaných netkaných textilií. Zisk vzrostl „díky výrazně nižším úrokovým nákladům a odložené dani z příjmu v rámci zavedení daňové reformy v České republice,“ stojí v tiskové zprávě.
   
Pegas Nonwovens SA je holdingová společnost se sídlem v Lucemburku a s provozními dceřinými společnostmi ve Znojmě a Bučovicích. Vyrábí netkané textilie na bázi polyetylenu a polypropylenu pro hygienické potřeby, průmysl, stavebnictví, zemědělství a další specializované sektory. Jeho textilie jsou primárně využívány pro výrobu dětských plenek, dámskou a intimní hygienu.