RM-Systém nabízí možnost vyzkoušet si investování nanečisto

Praha - RM-Systém dnes zahajuje již pátý ročník investiční hry. Zájemci si díky ní mají možnost vyzkoušet bez rizika investování do akcií, finančních derivátů, ropy i drahých kovů. Podmínky investiční hry odpovídají reálné situaci na skutečných trzích.

Každý účastník obdrží vstupní kapitál ve výši jednoho milionu korun, dalších 30 tisíc dolarů má možnost investovat do finančních derivátů na chicagské burze. Hlavní soutěž probíhá na akciovém trhu, letošní novinka - deriváty - slouží jako doplněk.

„Nejvíce se investuje do tradičních českých akcií, ale samozřejmě je i zájem o evropské a americké akcie,“ popsal v rozhovoru pro ČT své zkušenosti z minulých ročníků hry ředitel pro strategii a marketing RM-Systému Jiří Vodička.

Na nejúspěšnější soutěžící čeká odměna v podobě zajímavých cen, mezi které patří například zahraniční zájezd nebo notebook. Smysl soutěže je ale jiný. „Jedním z hlavních cílů je samozřejmě vzdělávání. Při této hře se každý může blíže seznámit s fungováním kapitálových trhů,“ nastínil Vodička.

Investiční hra 2008 potrvá do 27. června 2008. Zájemci se do ní mohou zapojit do 31. května na adrese www.investicka.cz.