Centrum a Atlas jsou ode dneška jedna firma

Praha - Tuzemské internetové portály Centrum a Atlas se spojily pod křídly nové společnosti Centrum Holdings. Ta vznikla sloučením dosavadních provozovatelů obou webů, firem NetCentrum a Atlas.cz. Zástupci firmy to uvedli na dnešní tiskové konferenci.

Proces slučování obou firem probíhal od konce letošního února. O práci při něm přišla dohromady asi šedesátka zaměstnanců. „Úspora nákladů ze sloučení se pohybuje kolem 15 až 20 procent,“ uvedl generální ředitel Pavel Mucha.

Používané značky, jako je Centrum, Atlas nebo Aktuálně, chce firma zachovat. Vedle toho má přibýt například nová služba s nabídkou videa a na podzim také nový internetový deník, který by měl mít proti Aktuálně lehčí formu.

Od svého spojení si Centrum s Atlasem slibují především rychlejší růst na českém a slovenském trhu, kde působí. Na Slovensku se nová internetová skupina stane s 1,4 milionu uživatelů jedničkou. V Česku pokryje přes 4 miliony návštěvníků, a bude tak silněji konkurovat vedoucímu Seznamu. Ten má kolem 4,5 milionu uživatelů.

Vedle expanze v obou státech bývalé federace chystá Centrum Holdings vstup také na další regionální trhy. Registrovány už má dokonce domény s koncovkami .pl, .bg, .hu, .ro nebo .com. První akvizici na jih od českých hranic by měla firma oznámit v červnu.

Vlastníkem Centrum Holdings je americký fond Warburg Pincus. Ten na konci minulého roku koupil NetCentrum a v únoru i Atlas. Kupní částky nezveřejnil, ale podle odhadů odborníků mohl za obě firmy dohromady zaplatit necelé dvě miliardy korun.

Vydáno pod