Fiat bude spolupracovat s ruskou firmou Sollers

Petrohrad  - Italská automobilka Fiat a ruská společnost Sollers JSC se dohodly na společném závodě, který bude v Rusku vyrábět naftové motory a osobní automobily značky Fiat. Výroba aut má začít ještě letos. Každá z firem bude vlastnit v podniku poloviční podíl.

Společnost Sollers v Rusku v současné době sestavuje lehké nákladní vozy Fiat Ducato. Nový kontrakt by měl zvýšit výrobu o 50 tisíc sedanů Fiat Linea. Sollers také vytvoří společný podnik s divizí Fiat Powertrain Technologies, ta by měla vyrobit ročně 90 tisíc dieselových motorů. Tyto motory budou součástí vozů Ducato a UAZ.

Díky velkému nárůstu ekonomiky, který zvyšuje příjmy spotřebitelů, roste v Rusku poptávka po nových osobních automobilech. Firma PricewaterhouseCoopers odhaduje, že Rusko by se do roku 2011 mohlo stát největším evropským trhem s automobily a tržby z prodeje aut by zde mohly dosáhnout 96 miliard dolarů.

Prodej zahraničních automobilů v Rusku se v prvním čtvrtletí podle podnikatelského svazu zvýšil o 54 procent na 454 069 vozů.

Vydáno pod