Deutsche Bank radí: Investoři, nakupujte akcie Zentivy

Praha - Růst cen akcií Zentivy ještě rozhodně nekončí. Boj o rozhodující podíl ve firmě jejich hodnotu ještě zvýší. Tvrdí to analytici Deutsche Bank a investorům doporučují, aby akcie neprodávali, nýbrž nakupovali. Dosud měl finanční ústav pro akcie výrobce léčiv neutrální doporučení.

Deutsche Bank počítá s tím, že se cena jedné akcie společnosti Zentiva může vyšplhat až na 1 350 korun. Svědčí o tom také posilování, které akcie zažívají od podání konkurenčních nabídek na převzetí od skupiny PPF a francouzské společnosti Sanofi-Aventis.

V úterý, kdy svou nabídku podala PPF, se jedna akcie Zentivy prodávala za 1 034 korun. Poté, co se ve středu oznámila svůj záměr získat rozhodující podíl ve firmě také Sanofi-Aventis, akcie začaly rychle růst. Včera uzavíraly na hodnotě 1 158 korun. Dnes kolem 9:30 se prodávaly za 1 172 kroun.

Růst cen akcií Zentivy se dá navíc podle Deutsche Bank předpokládat kvůli tomu, v jaké výši Sanofi-Aventis svou nabídku podala. „Vzhledem k tomu, že Sanofi předložila protinabídku v hodnotě 1 050 korun prakticky hned, jakmile byla schválena nabídka PPF na 950 Kč, znamená to zřejmě začátek války o Zentivu,“ napsali analytici banky.