Obchodní inspekce zakázala prodej tří nebezpečných hraček

Praha - Česká obchodní inspekce (ČOI) objevila na tuzemském trhu tři nebezpečné hračky, které mohou poranit děti či ohrozit jejich život. ČOI proto prodej těchto hraček zakázala a nařídila jejich stáhnutí z trhu. Konkrétně jde o chrastítko, žluté plastové kačenky a dětský kočárek.

Mezi zakázanými hračkami je chrastítko Funny Toys, které je nebezpečné svými ostrými částmi. Hračka vyrobená v Číně se prodává v plastovém obalu s označením TOYS a obsahuje kuličku, z níž vyčnívá ostrý hrot. Manipulací chrastítka pak dochází k oddělení jeho částí ve tvaru ruky, které se tak stanou ostrými.

Z trhu musejí pryč také čtyři kačenky v síťce prodávané bez jakéhokoliv označení. „Pískací prvek hračky se působením malé síly lehce oddělí, přičemž může dojít k náhodnému spolknutí či vdechnutí a zadušení dítěte,“ upozornil mluvčí inspekce Marek Ženkl.

Jako nebezpečný výrobek ČOI vyhodnotila i kočárek s panenkou Angrilial Baby, protože jeho trubky mají ostré okraje. Také tento kočárek byl vyroben v Číně. Podrobnosti o nebezpečných hračkách najdou spotřebitelé na internetových stránkách http://www.coi.cz/.