Podle sázkových společností olympiáda lámat rekordy nebude

Praha - Letní olympijské hry nepatří z pohledu sázkových společností k událostem, které by měly lámat rekordy a předčit fotbalové nebo hokejové šampionáty. Sportovní nabídka olympiády je roztříštěná, v řadě sportů se nepředstaví všechny hvězdy a sázení komplikuje i časový posun. Pozornost domácích tipujících by se měla tradičně upírat na míčové sporty a české medailové naděje, například atlety Barboru Špotákovou a Romana Šebrleho. Velkou pozornost zatím získala především sázka na celkový počet medailí české výpravy.

„Rozhodně nepředpokládáme, že by se olympiáda zařadila mezi nejzásadnější sázkařské události letošní sezóny. Olympiáda je více divácká než sázkařská,“ uvedl hlavní bookmaker firmy Fortuna Michal Hanák. „Olympiáda je letos až událostí číslo tři po fotbalovém Euru a MS v hokeji,“ souhlasil Jiří Hadrava z berounského Tipsportu.

Provozovatelé sázek chystají bohatou herní nabídku, ale také uznávají, že na řadu olympijských sportů je takřka nemožné sázet. „V každém případě budeme chtít mít vypsané všechny disciplíny, kde nastoupí Češi,“ ujistil Hanák.

Tuzemským kancelářím také stále více ubírají z tržeb zahraniční provozovatelé internetových sázek, které české firmy nesmějí nabízet. „Na jedné straně nabídneme více sázkových příležitostí, na druhé straně vzrostla konkurence, včetně nelegálních provozovatelů ze zahraničí. Uvidíme také, jak se v objemech sázek projeví časový posun,“ upozornil mluvčí Sazky Zdeněk Zikmund.

Na olympiádu se neprobojovala česká fotbalová reprezentace, která by určitě přitáhla velkou pozornost sázejících, což ukázalo nedávné evropské fotbalové mistrovství. Tahákem by tak mohly být disciplíny, kde Češi patří ke kandidátům na nejcennější kovy. V atletice hlavně oštěp žen s aktuální mistryní světa Špotákovou a desetiboj se světovým rekordmanem a obhájcem olympijského zlata Šebrlem.