Poštovní spořitelna nabídne ovládání účtu přes televizi

Praha - Poštovní spořitelna ze skupiny ČSOB umožní ovládání bankovního účtu pomocí televizního ovladače. V nejbližších týdnech by měl být systém TV Banka představen veřejnosti na pobočkách banky. Spořitelna nabídne tuto službu jako první banka v Česku. Informuje o tom server iHned.cz.

„Spustit TV Banku se chystáme na podzim letošního roku,“ potvrdila Denisa Salátková z oddělení externí komunikace Poštovní spořitelny. Novou službu budou mít šanci využít jen klienti Poštovní spořitelny, kteří od ní mají už internetové bankovnictví a doma používají televizi označovanou zkratkou IPTV.

„Pro přístup do TV Banky je nutné mít takzvanou interaktivní televizi (IPTV), tedy set top box s připojením na internet od některého z partnerů, například Volný, nebo zařízení Media Center s připojením na internet. Pokud klient splní tyto podmínky, bude mít TV Banku v nabídce hlavního menu,“ uvedla Salátková.

Zabezpečení plateb bude formou SMS kódu zasílaném klientovi na jeho mobilní telefon. Přes televizní ovladač bude možné zjistit například zůstatek a pohyby na účtu, zadat jednorázový nebo trvalý příkaz, vyřídit si inkaso či dobít kredit mobilního telefonu.

Poštovní spořitelna zatím nechce přesně říct, kolik si za platební transakce na účtech bude účtovat, ani zda cena bude vyšší nebo nižší než při internetových transakcích. „Neměla by se příliš lišit,“ uvedla Salátková.

Ve světě jsou TV Banky stále spíš raritou, fungují v Nizozemsku, ve Velké Británii a ve Španělsku.

Vydáno pod