Nokia se pokusí novými modely konkurovat iPhonu

Espoo – Nokia představila nový model telefonu N96. Bude schopen poskytnout vysokorychlostní internetové připojení na platformě 3G. Americký trh se prvních kusů dočká ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku. Záměr umístit nové modely na vánoční trh by mohl společnosti vylepšit její ekonomický výsledek. Technické parametry mobilu slibují 16 GB interní paměť, 2,8palcovou obrazovku a svým vzhledem i funkcemi připomínají firmě Aplle, výrobci iPhonu, že konkurence nespí. Nebude chybět ani navigace. Integrovaný přehrávač Windows Media Player zajistí zájemcům o telefon možnost sledování a nahrávání oblíbených televizních pořadů nebo videí. Odhadovaná cena je 900 dolarů. NSeries přibere v říjnu do rodiny ještě modely nižší třídy, N79 a N85, a to celosvětově.

Novou sérii představila Nokia v roce 2005, teď přichází jejich revoluční inovace, hlásí největší výrobce mobilních telefonů na světě. „S novými kousky zacílíme na mladé interaktivní zákazníky,“ našel odběratele nových mobilů viceprezident Nokie pro severoamerický trh Bill Plummer.

N79, více zaměřený na hudbu a fotografie, vstoupí na trh v říjnu v ceně 350 dolarů. Podobné parametry nabízí i N85 v ceně o 100 dolarů vyšší. „Pětaosmdesátka bude hodně emoční záležitost, chceme si získat zákazníkovo srdce,“ představil nový model ředitel NSeries Juha Kokkonen.

Všechny modely budou dodávány s tříměsíční licencí na balíček programů pro obsluhu všech funkcí mobilů.