Siemens rozšíří výrobu na Moravě

Mohelnice (Šumpersko) -  Zatímco svůj pražský závod na výrobu kolejových vozidel firma Siemens opouští, v regionech se chystá expandovat. Společnost dnes oznámila, že rozšíří výrobu velkých elektromotorů ve svých provozech Siemens Elektromotory v Mohelnici na Šumpersku a ve Frenštátě na Novojičínsku. Firma tak reaguje na enormní poptávku.

Kvůli velkému zájmu chce Siemens v česku ročně vyrobit o 130 tisíc elektromotorů víc. Rozšíření výroby čeká hlavně závod v Mohelnici, frenštátský závod už totiž podle mluvčího společnosti Petra Sedláčka nelze dále rozšiřovat.

V Mohelnici by proto měla vyrůst nová hala za 175 milionů korun. V lednu 2009 by v ní mělo najít práci 80 nových zaměstnanců. Stejný počet pracovníků chce firma zaměstnat později v průběhu příštího roku.

Siemens v Česku dohromady zaměstnává více než osmnáct a půl tisíce lidí a patří tak mezi největší zaměstnavatele v zemi. Vedení koncernu však nedávno rozhodlo o odchodu z továrny na výrobu kolejových vozidel v Praze na Zličíně kvůli údajnému nadbytku výrobních kapacit pro kolejová vozidla v Evropě.

Vydáno pod