Hyundai má cestu k výrobě v Nošovicích otevřenou, dostala poslední povolení

Nošovice - V Nošovicích na Frýdecko-Místecku může v pondělí s konečnou platností začít výroba osobních vozů Hyundai i30. Dnes totiž tamní výrobní hala úspěšně obstála v inspekci hasičského záchranného sboru, a tak výrobní hala dostala poslední potřebné potvrzení. Výroba se tak může rozjet podle plánu - v pondělí 3. listopadu.

„Po dopolední prohlídce a kladném stanovisku Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje následovala kontrolní prohlídka stavebního úřadu Dobrá, na jejímž základě byl vydán souhlas se zkušebním provozem,“ oznámil mluvčí české divize automobilky Hyundai Petr Vaněk. 

Po modelu i30 je velká poptávka, kterou zatím firma uspokojovala jen s obtížemi. Vzhledem k nedostatečným počtům aut dovážených z Koreje čekají zájemci na dodání svého vysněného vozu i několik měsíců. Zpuštění nošovické továrny by mělo s uspokojováním poptávky významně pomoci.

Nošovická továrna ještě letos vyrobí 18 tisíc vozů určených převážně pro evropský trh. Ročně by pak z jejích výrobních linek mělo sjet 300 tisíc automobilů. V první fázi v ní bude pracovat 2750 lidí. Do roku 2011 by se ale měla výroba ještě rozrůst a továrna by měla zaměstnávat 3400 lidí.