Sedm statečných nebo Pravá Blondýna budou volně na YouTube

New York - Internetová společnost YouTube bude na svých stránkách nabízet televizní pořady a filmy z archivu společnosti Metro-Goldwyn-Mayer. Toto rozhodnutí má videoarchivu, který vlastní Google, pomoci ke zvýšení příjmů z reklamy. Doposud totiž inzerenti nechtěli pojit své jméno s nekvalitními amatérskými videi běžných uživatelů.

Podobnou dohodu YouTube uzavřel v říjnu s firmou CBS. Ta se rozhodla nabídnou na stránkách YouTube v plné délce epizody televizních seriálů Star Trek, Mladí a neklidní či Beverly Hills 90210.

Podle agentury Reuters MGM nabídne jako první na YouTube epizody ze svého pořadu American Gladiators. Jako další budou k dispozici v plné délce akční filmy jako Neprůstřelný mnich a Sedm statečných a sestřihy populárních filmů jako Pravá blondýna. Filmy bude možné shlédnout zdarma s reklamou.

Na stránkách YouTube se již nyní objevují zkrácené sestřihy různých televizních seriálů v délce maximálně deseti minut. Hlavní nabídku stránek však tvoří krátká videa natočená běžnými uživateli internetu.

YouTube se díky novým dohodám stává přímým konkurentem stránek Hulu, které patří společnostem News Corp a NBC Universal. Hulu na svých stránkách nabízí v plné délce pořady televizních stanic Fox, NBC a CBS, z České republiky jejich shlédnutí ovšem možné není. 

Vydáno pod