I přes finanční krizi chce developer ECM vydat nové akcie

Praha - I přes otřesy burz po celém světě vyvolané finanční krizí, chce společnost ECM Real Estate Investments vydat v posledním čtvrtletí letošního roku nové akcie. Emisi až dvou milionů cenných papírů v nominální hodnotě 1,7 eura za kus dnes již schválilo představenstvo společnosti.

Emise by se měla uskutečnit formou neveřejné nabídky soukromým investorům. Vedení firmy chce tímto způsobem získat další kapitál, protože se developerům kvůli problémům na finančních trzích značně ztížil přístup k bankovním úvěrům.


ECM se pro vydání nových akcií rozhodla i přesto, že pozice developerů na burzách je v současné vypjaté době značně nejistá. Analytici společnosti Wood & Co již v září doporučili cenné papíry společnosti spíše prodávat. Dnes akcie ECM uzavíraly na pražské burze na hodnotě 297,5 korun za akcii.

O další akcie ECM Real Estate Investmets má zájem její současný největší akcionář, kterým je ECM Group Milana Janků. Emise se chce zúčastnit až do její plné výše při ceně nepřesahující 303 korun za akcii.

ECM vydávala nové akcie naposledy v polovině září. Do oběhu se jich tehdy dostalo 250 tisíc. Maximální upisovací cena byla 16,8 eura za akcii.

Vydáno pod