McDonald's přichází nová konkurence

Praha - Dnes se v pražském obchodním centru Metropole Zličín otevře první restaurace amerického řetězce Burger King v České republice. Restauraci bude v licenci provozovat firma AmRest. Licenci na provozování fastfoodů v ČR získala polská firma AmRest od americké společnosti Burger King v polovině října. AmRest v ČR provozuje také restaurace KFC a kavárny Starbucks.

Burger King prodává především „americkou klasiku“, tedy hranolky, kolu a hamburgry v čele s na ohni smaženým „Whopperem“, ale sortiment má širší. „Produkty, které nabízíme jsou různé. Nejsou to jen burgery a hranolky, ale máme třeba i jídla jen s 5 procenty tuku,“ říká marketingový ředitel firmy pro střední a východní Evropu Phil Reed.

Další restaurace Burger King by mohly v blízké budoucnosti vzniknout v dalších velkých pražských obchodních centrech, jako jsou Arkády Pankrác, Palladium nebo Centrum Chodov.

Burger King do České republiky následuje jiné velké světové řetězce, které sem přišly už v 90. letech minulého století. Jako první otevřel svou restauraci před 16 lety v pražské Vodičkově ulici McDonald's, který má nyní v ČR celkem 78 restaurací.

Vydáno pod