Wizz Air nabídne linku do Říma nebo Eidhovenu za 10 eur

Praha - Ruzyně se stane jedenáctou základnou maďarské letecké společnosti Wizz Air. Aerolinky naberou asi čtyřicet českých pilotů a provoz zahájí v únoru. Wizz Air se tak stane šestou nízkonákladovou společností, která nabídne lety z Prahy. Do Paříže, Říma, Londýna, Milána, Eidhovenu a Bruselu nabídne letenky od 10 eur. První let bude vypraven 19. února.

V červnu umístí Wizz Air na Ruzyni první Airbus A320 a flotilu plánuje postupně rozšířit. „Uvidíme, jak na nás bude trh reagovat, ale rádi bychom tady vybudovali jeden z největších trhů pro Wizz Air,“ přeje si mluvčí aerolinek. „Máme v úmyslu vytvořit v Praze jeden z největších trhů pro Wizz Air a zároveň být jednou z vedoucích aerolinek v Praze. Zatím jsme pouze udělali první krok. V časovém horizontu příštích dvanácti až osmnácti měsíců budeme rychle rozšiřovat naši leteckou flotilu a působnost celé naší společnosti v Praze,“ uvedl generální ředitel společnosti Wizz Air József Váradi.

Wizz Air chce vstupem na český trh vyrovnat náskok svého největšího konkurenta, slovenské aerolinky SkyEurope. Ta je zatím podle počtu pasažérů největším nízkonákladovým dopravcem v Praze. V poslední době má ale vážné existenční problémy, před týdnem přišla o šest letadel ze své flotily. Wizz Airu se ale zatím daří. V minulém roce přepravila skoro 6 milionů cestujících, to je meziroční nárůst o 40 procent, a otevřela spojení do více než čtyřiceti destinací.

Reportáž o vstupu aerolinek do ČR (zdroj: ČT24)

Ruzyňské letiště využívají jako svou základnu už České aerolinie, Travel Service a SkyEurope Airlines. „Letiště určitě novou aerolinku vítá, je to rozšíření služeb pro zákazníky a technicky by to neměl být žádný problém,“ uvedla mluvčí ruzyňského letiště Eva Krejčí.