Soud zahájil na návrh Lesů ČR insolvenční řízení v CE WOOD

Brno - Krajský soud v Brně zahájil na návrh státních Lesů ČR insolvenční řízení v největší domácí lesnické společnosti CE WOOD. Soud zároveň vyzval věřitele k přihlášení svých pohledávek. Pohledávky za firmou CE WOOD státní lesy vyčíslily na 156 milionů korun. Za další věřitele firmy CE WOOD Lesy ČR označily firmu Opavská lesní a státní podnik Vojenské lesy a statky.

Lesy ČR dnes také podaly u Krajského soudu v Hradci Králové žalobu na CE WOOD, v níž se po firmě domáhají zaplacení dlužných 152 milionů korun. Podnik také firmě CE WOOD vypověděl smlouvy na 15 jednotek, na kterých CE WOOD dělala těžební a lesní práce, řekl mluvčí LČR Radek Drahný.

„Je to dopad dlouholetých tahanic s Lesy ČR, které nás dlouhodobě poškozují při zadávání veřejných zakázek,“ řekl předseda představenstva CE WOOD Ivan Doubrava. CE WOOD má podle něj v ruce několik posudků od renomovaných znalců s jednoznačným závěrem, že Lesy ČR firmu poškozují. „Paradoxně nás tlačí do situace, abychom uznali, že něco děláme špatně. Přitom je to naopak,“ řekl Doubrava.