Obchoďáky Tesco změní vzhled i jméno

Praha - Společnost Tesco Stores chce rekonstruovat všech šest obchodních domomů, které provozuje v České republice. V rámci změny jejich stylu pro ně chystá také nový jednotný název „My". Jako první ponese název My obchodní dům v Liberci, který bude otevřen 26. února. Po vzoru nové koncepce se letos promění i obchodní domy Tesco v Praze na Národní třídě a Bratislavě. Tesco nyní v Česku provozuje šest obchodních domů a celkem má na tuzemském trhu 113 obchodů.

Česko bude první zemí, ve které Tesco nový koncept obchodních domů realizuje. „Naše nové obchodní domy nabídnou zákazníkům to, co si podle průzkumů skutečně přejí. Širší sortiment místních i mezinárodních značek, světovou úroveň nákupního prostředí a špičkové služby zákazníkům,“ řekl dnes novinářům manažer obchodních domů Tesco Marcus Chipchase.

Změny hlavně uvnitř 

Změny se mají dotknout hlavně interiérů, které mají odpovídat moderním trendům pohodlného nakupování. „K pohodlí zákazníků přispěje také jednotný pokladní systém, jenž umožní platit za jakékoliv zboží u kterékoliv pokladny v rámci celého obchodního domu. Zákazník dostane možnost přehledného výběru a volného pohybu po celém prodejním prostoru od pultu k pultu, aniž by musel přecházet z obchodu do obchodu,“ uvedla mluvčí Tesco Stores ČR Eva Karasová.

Tesco v Česku provozuje dohromady 107 hypermarketů, supermarketů menších prodejen Tesco Expres. Obchodních domů má celkem šest. V loňském žebříčku největších tuzemských obchodníků loni Tesco obsadilo druhou příčku za skupinou Schwarz, která v Česku provozuje hypermarkety Kaufland a diskontní prodejny Lidl.