Air France-KLM je dalším zájemcem o ČSA

Praha - Francouzsko-nizozemská letecká společnost Air France-KLM se zúčastní privatizace Českých aerolinií. Uvedl to dnes server Euro.cz s odvoláním na dva na sobě nezávislé zdroje. Zájem o koupi českého leteckého dopravce naopak podle serveru nemá německá Lufthansa.

O možném zájmu Air France-KLM informoval francouzský deník La Tribune, podle nějž hodlá tato společnost nabídnout za ČSA 200 milionů eur, tedy v přepočtu zhruba 5,7 miliardy korun.

„Nabídku pečlivě zkoumáme, v současné době ale nemůžeme potvrdit ani částku, kterou bychom eventuelně za ČSA nabídli, ani případnou spolupráci dalšího investora,“

mluvčí Air France - KLM Brigitte Barrand 

Výběrové řízení na nového majitele ČSA vyhlásilo ministerstvo financí 5. února. Zájemci mohou podávat přihlášky do 23. března. Těm, kteří postoupí do druhého kola, bude umožněn přístup k interním informacím ČSA nutným k vytvoření konečné cenové nabídky. Náměstek ministra financí Ivan Fuksa nedávno mluvil o zhruba deseti zájemcích o ČSA.

Svůj zájem o ČSA opakovaně potvrdil ruský Aeroflot, kterému se však dosud nepodařilo sehnat v Česku partnera pro účast v privatizaci, což je jedna z vládních podmínek. Zájem o účast v privatizaci už dříve deklarovala finanční skupina Odien, známá podílnictvím v cestovní kanceláři Čedok. Mluví se i o charterovém přepravci Travel Service.