Nové Studio Burza přináší lepší živé vstupy a moderní grafiku

Praha - Česká televize má zcela nové Studio Burza. Generální ředitel Burzy cenných papírů Praha Petr Koblic a ředitel zpravodajství ČT Milan Fridrich dnes ráno slavnostně zahájili vysílání z nových prostor v pražském Burzovním paláci. Nový formát burzovního zpravodajství České televize přinese mimo jiné přímé vstupy z frankfurtského či vídeňského parketu i vylepšenou grafiku. Nabídne tak divákům větší informační přínos a snese srovnání i s obdobnými pořady renomovaných zahraničních televizních stanic, jako je například CNBC nebo Bloomberg.

„Finanční zpravodajství - a vůbec burza - dostává ve zpravodajství České televize stále větší prostor. Není to jenom tím, že loni byl opravdu dramatický rok, kdy začala finanční krize, ale je to i tím, že stále více lidí investuje na burze,“ prohlásil při slavnostním otevření nového studia ředitel zpravodajství České televize Milan Fridrich. Ocenil zároveň roli burzovního ředitele Petra Koblice, jenž modernizaci zpravodajství o akciových trzích podporoval.

Petr Koblic věří, že se spuštěním nového formátu burzovního zpravodajství se bude na obrazovkách ČT24 referovat o finančních trzích na úrovni srovnatelné se zahraničními televizemi a že kanál ČT24 také přispěje k osvětě potenciálních investorů. „Stále ještě mnoho lidí vidí za kapitálovým trhem něco z počátku 90. let, ale situace nyní je už opravdu velmi jiná,“ řekl Koblic. „Podíváme-li se na události posledních pěti let, ekonomikou i politikou hýbe situace na finančních trzích jak v dobrém, tak ve zlém. Takže těch inspirací byla spousta, spíše šlo o to, prosadit to v České republice, a my jsme vděční České televizi, že se toho takhle dobře ujala,“ podtrhl.

Pochvala od ředitele vídeňské burzy Michaela Buhla:


„Je to skvělé studio. Jsem velmi dojatý a velmi mě to překvapuje. Ve Vídni máme totiž jenom zasedačku, kterou čas od času používáme, když je potřeba udělat nějaký rozhovor. Tady je to ale velmi profesionální. Je to velmi dobré.“

Studio Burza povede osvědčený tým, který burzovní zpravodajství připravoval po celý uplynulý rok. Přímé vstupy zůstanou v zaběhlých časech, tedy v 8:40, 9:35 a 16:45. ČT24 připravila ke spuštění nového studia celodenní speciál plný zajímavých hostů, od 17:00 bude na Vaše otázky na chatu ČT24 odpovídat právě šéf pražské burzy Petr Koblic.

Vydáno pod