Jiří Kunert skončil v NERV

Praha - Předseda představenstva a generální ředitel české pobočky UniCredit Bank Jiří Kunert skončil své působení v Národní ekonomické radě vlády (NERV). Počet členů ekonomické rady se tak snížil na devět. Kunert říká, že svou úlohu v NERV již splnil. Vládní protikrizový balík je hotov a částečně i zrealizován. Tři klíčové vládní změny zákonů, tedy zrychlení odpisů, sleva na sociálním pojištění a změna insolvenčního zákona, se chystají na březnové schůzi do sněmovny.

„Tyto návrhy byly položeny a moje úloha tím podle mne skončila, protože já nemám zájem dále působit v NERVu na některých dalších úlohách,“ uvedl Kunert v Událostech, komentářích. Kunert se chce nyní více věnovat své bance a funkci prezidenta České bankovní asociace.

Podle koordinátora poradní skupiny Martina Kocourka skončila prví fáze úlohy ekonomické rady. Členy NERV zůstávají Vladimír Dlouhý, Martin Jahn, Pavel Kohout, Michal Mejstřík, Tomáš Sedláček, Jiří Schwarz, Jiří Weigl, Jiří Rusnok a Miroslav Zámečník.

NERV jedná o summitu G20 či schůzi Evropské rady

Nyní bude NERV radit vládě s evropskou agendou a ohledně událostí souvisejících s českým předsednictvím EU. Další schůzka, tentokrát jen devíti odborníků, se koná v neděli. Projednávat se budou podklady ke schůzce největších ekonomik světa G20 a ke schůzi Evropské rady.