Madoffův majetek na Floridě už zabavuje policie

Miami (USA) - Finančník Bernard Madoff se začíná loučit se svým majetkem - americká federální policie zabavila jeho věci v sídle v Palm Beach na Floridě. Jak uvedl policejní mluvčí Barry Golden, policie vyměnila zámky a vytvořila seznam zabaveného majetku. Dále vládní úřady obstavily historickou jachtu a jednu menší loď ve floridském přístavu. V přístavech na východním pobřeží Floridy policie zabavila sedmnáctimetrovou jachtu, která se jmenuje Bull (Burzovní spekulant), a asi sedmimetrovou loď. Cena jachty je 2,2 milionu dolarů (téměř 49 milionů korun). Část z prodeje tohoto majetku se vrátí investorům, které Madoff při svých spekulacích oklamal.

Madoff údajně zpronevěřil přes 1 bilion korun

Americký finančník Bernard Madoff je podezřelý ze zpronevěry až 65 miliard dolarů (asi 1,3 bilionu korun). Hrozí mu až 150 let vězení. Madoffův případ je označován jako podvod století. Loni v prosinci se finančník přiznal, že dlouhá léta investory podváděl a jeho investiční společnost Bernard L. Madoff Investment Securities fungovala na principu pyramidové hry, někdy známé jako letadlo.

V minulosti se Madoff těšil výborné pověsti a do jeho investiční společnosti vložila peníze řada bohatých a známých lidí, včetně věhlasných nadací. V minulosti byl i šéfem společnosti Nasdaq Stock Market, která je organizátorem trhu cenných papírů.

Vydáno pod