Electro World zůstává v ČR, opouští ale Maďarsko

Londýn - Společnost DSG International, která je druhým největším prodejcem elektroniky v Evropě, si ponechá svých 16 prodejen Electro World provozovaných v České republice. Se třermi prodejnami zůstává i na Slovensku, z Maďarska se ale rozhodla odejít. Devět prodejen, které tam má, prodá za jedno euro (asi 27 Kč) společnosti EW Electro Retail. Firma působí i ve Velké Británii a Polsku.

Ztráty způsobené hospodářskou krizí vyhání Electro World z Maďarska. „Dospěli jsme k rozhodnutí, že nejlepšího výsledku pro naše akcionáře, dodavatele a zaměstnance dosáhneme prodejem našich podnikatelských aktivit v Maďarsku,“ konstatoval generální ředitel DSG John Browett.

V Česku a na Slovensku se řetězci ale vede lépe, a tak je opouštět nehodlá. "Úspěšné pobočky v Česku a na Slovensku zůstanou i nadále důležitou
součástí skupiny DSG," oznámila firma v tiskové zprávě.

Electro World je ve střední Evropě ve ztrátě

DSG rovněž uvedla, že prodejny Electro World ve finančním roce do 3. května 2008 utrpěly ve střední Evropě provozní ztrátu 6,8 milionu liber (zhruba 207,3 milionu Kč). 

Na DSG negativně doléhá pokles spotřebitelských výdajů, který je patrný v celé Evropě. V dubnu firma uvedla, že umístila cenné papíry za 311 milionů liber a výtěžek použije na urychlení restrukturalizace a zlepšení své finanční situace.