Insolvenční řízení s Hochtief CZ zastaveno

Praha - Městský soud v Praze rozhodl o zastavení insolvenčního řízení s přední tuzemskou stavební společností Hochtief CZ. O zpětvzetí svého návrhu požádala soud firma Alga cz, která původně tvrdila, že jí Hochtief CZ dluží více než 700 tisíc korun za montážní práce. Zástupci společnosti Hochtief CZ od počátku tvrdili, že jde o omyl, protože firma nemá se společností Alga cz žádný smluvní vztah.

„Dříve, než-li soud rozhodnul o návrhu, vzal navrhovatel podáním ze dne 21. května svůj návrh na zahájení insolvenčního řízení v celém rozsahu zpět a zároveň se vzdal práva na odvolání proti rozhodnutí soudu, kterým bude rozhodnuto o zastavení řízení na základě zpětvzetí insolvenčního návrhu navrhovatelem,“ uvedl soud ve svém usnesení.

Hochtief CZ už letos insolvenčnímu řízení čelil. Společnost Mramor Slivenec na něj v březnu podala insolvenční návrh kvůli údajné pohledávce přesahující 1,17 milionu korun za práce na výstavbě kancelářského komplexu na pražských Kavčích Horách. Soud insolvenční řízení zastavil poté, co návrh na něj firma Mramor Slivenec stáhla na základě vzájemné dohody obou podniků.

Hochtief CZ podle vlastních údajů zaměstnává 1600 lidí. Společnost měla v roce 2007 čistý zisk 108,7 milionu korun, její tržby činily 6,8 miliardy. Z hlediska obratu byla firma předloni v Česku mezi stavebními firmami na šestém místě. Loňské výsledky společnost ještě nezveřejnila.