Kvůli krizi zájem o Fortunu zhasl, zůstane Pentě

Praha - Sázková společnost Fortuna měnit majitele nebude. Zájemci o tohoto druhého největšího provozovatele kurzového sázení v tuzemsku ustoupili z původních nabídek, které představili loni před finanční krizí, řekl dnes mluvčí Penta Investments, vlastníka Fortuny, Martin Danko. Mezi zájemci o Fortunu byly pravděpodobně významné evropské sázkové firmy. Mezi největší specialisty na kurzové sázení patří například britské firmy William Hill, Landbrokers a německá Oddset.

„Jednání o prodeji skončila. Podmínky, které nám byly nabízeny, nám nevyhovují,“ řekl mluvčí. Strategií Fortuny nyní bude růst na stávajících trzích, rozvoj internetového sázení a konsolidace skupiny. Nové akvizice nebo projekty se v současnosti nepřipravují.

Holding Fortuny, která kromě Česka působí na Slovensku, v Polsku a Chorvatsku a celkem má 1600 poboček, loni vybral od sázejících přes devět miliard korun. Meziročně to znamenalo zlepšení o 36 procent. Zisk za loňský rok by se měl pohybovat kolem půlmiliardy korun. Penta oznámila koupi Fortuny koncem roku 2004. Fortunu získala za zhruba dvě miliardy korun od skupiny podnikatelů okolo skladatele Michala Horáčka.