Autobazarům AAA Auto klesly tržby o polovinu

Praha - Skupině autobazarů AAA Auto v prvním čtvrtletí klesly výnosy o 54 procent na 38,7 milionu eur, tedy asi 1,05 miliardy korun. Ztráta se meziročně snížila z loňských 5,3 milionu eur na 880 tisíc eur. Výsledky ovlivnilo zejména stahování skupiny z Polska, Maďarska a Rumunska. V Česku a na Slovensku, kde AAA pokračuje v podnikání, vykázala společnost zisk 740 tisíc eur.

„Rozhodnutí zaměřit se na náš nejsilnější český a slovenský trh spolu s přísným programem kontroly nákladů přineslo hmatatelný výsledek. Jsme zpět v zisku na našich klíčových trzích a za celou skupinu plánujeme dosáhnout čistého zisku ve druhém čtvrtletí roku,“ uvedl generální ředitel Anthony Denny. V zisku chce firma podle Dennyho skončit i za celý letošní rok.

Skupina se podle Dennyho během hospodářské recese zaměřila na ziskové trhy v Česku a na Slovensku. V polovině minulého roku uzavřela ztrátové pobočky v Polsku a na jaře odešla z Maďarska. V Rumunsku si nechala jen minoritní podíl ve společném podniku s místním prodejcem. Skupina AAA Auto prodala v prvním čtvrtletí téměř 9 tisíc ojetých aut, což je ale zhruba polovina proti stejnému období loni.

Vydáno pod