Cenu veřejnosti za nejlepší finanční produkt si odnesla GE Money

Praha - Více než 126 tisíc hlasujících rozhodlo o letošním vítězi Ceny veřejnosti a Ceny podnikatelů v soutěži Zlatá koruna. Prvně jmenovanou cenu obdržela společnost GE Money Bank za svůj projekt internetového bankovnictví nazvaný InternetBanka. Cenu podnikatelů si pak odnáší Česká pojišťovna a její Komplexní pojistný program pro dopravce. Ocenění soutěže Zlatá koruna, jejíž sedmý ročník letos probíhá, budou oficiálně předána na slavnostním galavečeru 23. června v TOP HOTELu Praha.

Podle Petera Herberta, předsedy představenstva a generálního ředitele společnosti GE Money Bank, je jeho produkt pro klienty zajímavý například službou GE Money Manager, která umožňuje uživatelům řídit jejich finance pomocí jednoduchých a snadných přehledů příjmů a výdajů. Druhé místo za InternetBankou GE Money Bank patří v Ceně veřejnosti, kdy je možno hlasovat prostřednictvím internetu a SMS zpráv, mKontu, osobnímu účtu bank. Na třetí pozici se pak umístila Nízká hyposplátka Raiffeisen stavební spořitelny.

Cena veřejnosti - konečné pořadí produktů do 10. místa

1. Internet Banka / GE Money Bank, a.s.

2. mKonto - osobní účet / mBank - BRE Bank SA organizační složka podniku

3. Nízká hyposplátka / Raiffeisen stavební spořitelna, a.s.

4. Úrazové pojištění dospělých a dětí / Česká pojišťovna, a.s.

5. PERSPEKTIVA 6 BN / Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group

6. Spořicí účet ING Konto / ING Bank N.V., organizační složka

7. SERVIS 24 / Česká spořitelna, a.s.

8. eKonto - Účet, za který vám budeme platit / Raiffeisenbank, a.s.

9. ATRAKTIV úvěr 3,7 % p.a. / Českomoravská stavební spořitelna, a.s.

10. Spořicí účet Genius Plus / GE Money Bank, a.s.


Milan Beneš, náměstek pro podnikatelská rizika České pojišťovny, která se svým produktem Komplexního pojistného programu pro dopravce uchvátila Cenu podnikatelů, vyzdvihuje schopnost přizpůsobit se specifickým požadavkům zákazníků. "Rizik, kterým jsou každodenně vystavováni, se nemusejí obávat, „jedeme“ v tom s nimi," vzkazuje svým stávajícím i potenciálním klientům Beneš. Druhé místo v Ceně podnikatelů, která se uděluje nejlepším finančním produktům pro malé a střední podniky, patří Komplexnímu pojištění podnikatelů NOE Plus Allianz pojišťovny a třetí místo si vybojovalo pojištění TREND pojišťovny Kooperativa.

Cena podnikatelů - konečné pořadí produktů do 10. místa

1. Komplexní pojistný program pro dopravce / Česká pojišťovna, a.s.

2. Komplexní pojištění podnikatelů NOE Plus / Allianz pojišťovna, a.s.

3. TREND / Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group

4. Podnikatelské eKonto / Raiffeisenbank, a.s.

5. mBUSINESS KONTO / mBank - BRE Bank SA, organizační složka podniku

6. Konto Genius Business Active / GE Money Bank, a.s.

7. ORDINACE / Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group

8. mBUSINESS eMAX / mBank - BRE Bank SA, organizační složka podniku

9. Mini úvěr Profit / Česká spořitelna, a.s.

10. Spořicí účet pro podnikatele / GE Money Bank, a.s.


Letošní sedmý ročník soutěže Zlatá koruna o nejlepší finanční produkty roku byl z pohledu hlasování veřejnosti výjimečný počtem účastníků. Zatímco loni se stejného hlasování zúčastnilo 43 293 osob, letos to bylo 126 030 hlasujících. V Ceně veřejnosti bylo odevzdáno 112 879 hlasů a v Ceně podnikatelů 13 151 hlasů. Rekordní byl i počet produktů, pro které lidé hlasovali. Letos jich bylo 615, tedy o 75 více než loni.

Soutěž Zlatá koruna oceňuje nejlepší finanční produkty na českém trhu. V roce 2009 se pod záštitou ministra financí ČR koná již její 7. ročník. Od začátku soutěže v roce 2003 se jí zúčastňují všechny významné banky, pojišťovny, leasingové, investiční a další finanční společnosti. 7. ročníku soutěže se zúčastnilo 67 finančních společností s celkem 213 produkty. Nejlepší produkty v 15 kategoriích vybírá Finanční akademie složená z téměř 300 finančních odborníků. Kromě toho uděluje také cenu Novinka roku.