Škodovka startuje prodej Yetiho

Mladá Boleslav - Mladoboleslavská Škoda Auto začíná dneškem na českém a německém trhu prodávat sportovně-užitkovou Škodu Yeti, svou letošní zřejmě nejočekávanější novinku. Ne však jedinou, na brněnském autosalonu představila ve světové premiéře faceliftovanou Octavii a na konci roku by měl na trh přijít ještě Superb ve verzi Combi.

Základní verze čtyřkolky s dvoulitrovým motorem TDI vyjde na 459 800 korun. Nejlevnější verze s benzinovým motorem o objemu 1,2 litru s výkonem 77 kilowattů, která se však jako jediná začne prodávat až v říjnu, bude stát 359 800 korun. Objednávky na Yetiho mohou prodejci přijímat již více než měsíc.

Automobilka se na počátku týdne radovala z pozitivních čísel, která přišla z Číny. Za první půlrok tam prodej meziročně vyskočil o 46,2 procenta. Celkem se v zemi, včetně Hongkongu, prodalo přes 46 tisíc aut české značky. „Ukazuje to náš správný směr, když jsme orientováni na východní trhy, kde se ukazuje ten potenciál být velice slušný,“ komentoval tato čísla mluvčí automobilky Jaroslav Černý.

Začíná prodej Škody Yeti (zdroj: ČT24)

Prodej nových aut v Evropě podle nejnovějších čísel Sdružení výrobců automobilů po 14 měsících poprvé vzrostl. V červnu se jich prodalo o 2,4 procenta víc.