Wizz Air ruší některé lety z Prahy

Praha - Další nízkonákladová letecká společnost hlásí problémy. Své klienty tentokrát nepříjemně překvapila maďarská aerolinka Wizz Air, podle serveru idnes.cz ruší totiž některé spoje naplánované na konec léta a začátek podzimu. Cestujícím nyní vrací peníze za letenky. Jelikož zrušení ohlásila společnost více než dva týdny v předstihu, nemá povinnost vyplácet jakékoliv odškodnění. Klienti tak případné stornopoplatky za ubytování, pronájem auta či navazující lety zaplatí ze svého.

Od 22. září omezuje Wizz Air linku do italského Trevisa, oproti dosavadním třem rotacím bude létat už jen v úterý a sobotu. „O Treviso není v zimě moc velký zájem, navíc zde byla navázána i další linka, u které bylo také potřeba provést úpravu,“ vysvětlil Martin Frýdl z PR agentury, která na českém trhu mediálně Wizz Air zastupuje. Wizz Air redukuje i počet spojů do Bergama, Bruselu či Říma.

Zejména redukce linky Praha-Bergamo může české cestovatele mrzet. V Bergamu má totiž základnu Ryanair a dají se z něj v častých akcích koupit letenky do atraktivních destinací za minimální ceny. Na blízkém letišti v Malpenze má zase základnu další velký low-cost EasyJet.

Wizz Air kritizoval SkyEurope, teď dělá totéž

Postup Wizz Airu stojí za povšimnutí také v souvislosti s kritikou, která se v posledních týdnech z maďarské aerolinky ozývala na adresu slovenské společnosti SkyEurope. Wizz Air totiž kritizoval právě to, že SkyEurope často rušila své lety.

Wizz Air místo zrušených letů zavádí celoroční linku do Barcelony, která bude létat dvakrát týdně. Prodloužil i létání do Soluně až do konce října. Podle serveru planes.cz se dají čekat ještě další úpravy.

„Wizz Air se na jedné straně samozřejmě snaží zajistit dlouhodobě spolehlivé služby beze změn, na druhé straně je na rozdíl od klasických dopravců flexibilnější,“ dodal Frýdl a jako příklad uvádí právě rozhodnutí o létání do Barcelony celoročně místo původně plánovaných letů jen přes sezonu. „Takové změny se však týkají jen minority tras a frekvencí, většina letového řádu zůstává stabilní,“ dodal.

Sagrada Família vzniká v Barceloně od konce 19. století, jejím nejznámějším architektem byl Antonio Gaudí. Stavba dodnes není dokončena.
Zdroj: ČT24