Síť Re/Max získala realitní kanceláře A-City

Praha - Největší tuzemská realitní síť Re/Max získala pod svou značku dalšího silného hráče na tuzemském trhu s nemovitostmi. Do jejích řad vstoupilo 13 realitních kanceláří společnosti A-City, která sídlí v Brně a zaměstnává asi stovku makléřů. Hodnota transakce činí 60 milionů korun.

„Spojení takto významné společnosti, jakou je právě A-City, se značkou Re/Max signalizuje zesílenou konsolidaci na trhu zostřením konkurence, ve které obstojí jen ti nejkvalitnější, samozřejmě ke konečnému prospěchu zákazníků,“ uvedl prezident a zakladatel tuzemské sítě Re/Max David Krajný.

Roční obrat prodaných nemovitostí společnosti A-City se pohybuje kolem 1,5 miliardy korun. „Nabídek týkajících se vstupu do některé z franšízových realitních sítí přišlo několik, ale výběr byl pro nás jednoznačný,“ poznamenal majitel A-City Tomáš Fašina. Prostředí realitních kanceláří v Česku se v minulých letech vyznačovalo značnou roztříštěností. Krize však podle odborníků urychlila proces koncentrace trhu, kdy řada menších hráčů vstupuje pod značky mezinárodních řetězců.

Největším hráčem je v Česku Re/Max, který na tuzemský trh vstoupil v roce 2005. V Česku má aktuálně v různé fázi otevření 155 kanceláří, práci dává přes 1 200 makléřům. Od loňského roku působí v republice také americká síť Century 21. Ta minulý týden ohlásila spojení se skupinou realitních kanceláří Bonus Group.