Firma Ekospol chce postavit až tisícovku nových bytů v Praze 10

Praha - Realitní firma Ekospol koupila v Praze 10 - Dolních Měcholupech rozsáhlý pozemek pro výstavbu až tisícovky bytů. Podle generálního ředitele Ekospolu Evžena Korce chce firma do konce letošního roku spustit prodej tří projektů. Kromě projektu Nové Měcholupy II. chystá další etapu v Kyjích. Třetím projektem je Nový Park Písnice, který bude mít v první fázi dvě etapy, následně pak další dvě. Informuje o tom dnešní E15.

Světová krize zpomalila celý projekt výstavby

„Celkem jde o projekt za jeden a půl až dvě miliardy korun. Kdyby nebyla krize, dali bychom koncem roku do prodeje polovinu. Za současného stavu jsme rádi, když má etapa stovku, maximálně 150 bytů, abychom do zahájení výstavby dokázali půlku z nich prodat,“ komentoval projekt Korec. To je hranice, po jejímž dosažení začíná firma stavět.

Šéf Ekospolu dodal, že firma by pro projekt Nové Měcholupy II. v krátké době chtěla získat územní rozhodnutí. Ještě záleží na naplánování, nicméně už dnes společnost počítá s 800 byty. Pro první etapu se držíme hodně při zdi, takže bude čítat zhruba stovku bytů v hodnotě 250 milionů korun, doplnil.

Celková hodnota celého projektu jsou necelé dvě miliardy korun

„V první polovině roku 2010 začneme stavět ve třech zmíněných lokalitách, které dáme koncem letošního roku do prodeje. Celkem jde o byty za přibližně 750 milionů korun. Pak se uvidí,“ konstatoval Korec. V letošním roce Ekospol dodá nově na trh projekty za necelé dvě miliardy korun. Původní plány přitom počítaly více než s dvojnásobkem.