Šéf Applu je zpátky

San Francisco - Generální ředitel firmy Apple Steve Jobs se vrátil na veřejnost, po šestiměsíčním zdravotním volnu vystoupil na prezentaci firmy k představení novinek. Jobs prodělal letos na jaře transplantaci jater - při svém vystoupení poděkoval komunitě Applu za podporu a vyzval přítomné, aby se stali dárci orgánů. Apple na konferenci představil novou verzi oblíbeného internetového mediálního obchodu iTunes, aktualizaci softwaru pro iPhone a některé změny u přehrávače iPod.

Jeho vystoupení mezi zúčastněnými vyvolalo potlesk vestoje a pomohlo akciím firmy posílit o téměř jedno procento. Jobs, který v černém roláku a džínách vypadal velmi hubený a mluvil tiše, při svém vystoupení poděkoval celé komunitě Applu za upřímnou podporu v době jeho dlouhodobé absence.

Jak Jobs uvedl, nový iTunes umožňuje lepší synchronizaci s iPody a iPhony a zlepšuje organizaci aplikací. Umožňuje také, aby stažené soubory mohlo sdílet až pět počítačů na stejné rodinné síti. iTunes rovněž bude nyní prodávat alba s fotografiemi, obaly, komentáři a vzpomínat na dobu vinylu.

Dalším krokem společnosti Apple je snížení ceny současného modelu iPod Touch o 30 dolarů na 199 dolarů. U ostatních modelů ceny měnit nebude, ale zdvojnásobí jejich kapacitu. Nano se pak nově objeví v barvách duhy a bude obsahovat také vestavěný mikrofon, krokoměr, rádio a obrazovku o úhlopříčce 5,6 centimetru.

Vydáno pod