Klienti CK Holiday Service neodletěli z Prahy, firma dluží

Praha - Šestnáct klientů cestovní kanceláře Holiday Service dnes neodletělo z Prahy na dovolenou do tureckého Istanbulu. Organizátor letu je odmítl odbavit, protože mu prý cestovní kancelář dluží peníze. Sdělil to dnes mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomio Okamura. Klienti měli podle Okamury odlétat dnes v 16:45 z Prahy. Podle Holiday Service dostanou cestující peníze za dovolenou zpět.

„Již v této chvíli jsme s nimi (s cestujícími) domluveni na kompenzaci v podobě navrácení peněz za tento neuskutečněný zájezd, a to včetně nákladů spojených s jejich dnešní cestou na letiště v Praze,“ sdělila firma v krátkém prohlášení.

„Majitel Holiday Service měl určité problémy s podnikáním v cestovním ruchu již v minulosti. Na další cestovní kancelář jménem CK Suntimes tours, kde je také společníkem a s kterou již vloni neodletěli klienti na zaplacené zájezdy do Turecka, bylo letos vyhlášeno insolvenční řízení,“ uvedl Okamura.

Čtrnáct z dnešních 16 cestujících projevilo podle Holiday Service zájem
odletět se společností do Istanbulu později. Firma jim nabídla náhradní
termín v listpadu. V Česku už letos několik cestovních kanceláří zkrachovalo, například Balkan Travel, Retur nebo Tomi Tour.

Vydáno pod