Nošovický Hyundai slavnostně zahajuje výrobu

Nošovice – V nošovické automobilce Hyundai dnes probíhá speciální ceremoniál oslavující zahájení výroby. Oslav se účastní nejvyšší představitelé firmy z Koreje, mezi nimi i viceprezident firmy Eui Sun Chung. Přestože továrna vyrábí své vozy již od listopadu, ke slavnostnímu otevření dochází až dnes, protože automobilka ceremoniál odkládala až na dobu, kdy budou výrobní haly zaběhnuté a vyprodukované vozy se budou těšit ze stabilní poptávky.

Ani této automobilové firmě se na začátku roku nevyhnula krize. V důsledku toho musela firma krátit pracovní týden a nechávat pracovníky doma. Nyní plánuje dokonce rozšíření výroby.

Továrna Nošovice nyní vychrlí zhruba 200 tisíc aut ročně. Do roku 2011 by se ale výroba měla zvednout na konečných 300 tisíc vozů. Nyní automobilka zaměstnává přes 2 tisíce lidí a před nedávnem rozběhla i druhou směnu. Hyundai se v Nošovicích zaměřuje především na výrobu modelu i30.

Vstup Jany Dronské (zdroj: ČT24)

Vzhledem k tomu, že firma splnila státem stanovené podmínky, mohla čerpat investiční pobídky a má nárok i na slevu z daní. K dnešnímu dni využila nošovická firma na školení zaměstnanců přes 400 milionů korun. Nošovická automobilka představuje pro Českou republiku největší zahraniční investici za poslední roky. Všechny výrobní haly navíc byly vybudovány v rekordně krátkém čase - za pouhých 19 měsíců.