Komerční banka a Česká pojišťovna budou prodávat společné produkty

Praha - Komerční banka (KB) a Česká pojišťovna (ČP) spolu uzavřely dohodu o vzájemném prodeji produktů. Podle dnešních Hospodářských novin (HN) tak ČP ode dneška prodává pod svým jménem hypotéky KB, která zase začala nabízet například pojištění nemovitostí, domácností, povinné ručení a havarijní pojištění z dílny pojišťovny. Životní a úvěrové pojištění bude KB nadále prodávat jen vlastní.

„Smlouva je dohodnuta na pět let s možností opce na prodloužení. Jde o letos největší strategickou alianci uzavřenou v tuzemském finančním sektoru,“ řekl deníku Vladimír Jeřábek, člen představenstva KB. Smlouva je podle něj výsledkem tendru, který KB vyhlásila před několika měsíci.

Obě firmy zároveň startují prodej prvního společného produktu. „Jde o pojištění fotovoltaických zdrojů. Díky zahájené spolupráci jsme schopni proti konkurenci poskytnout dostatečně vysoké pojistné limity, aby pokryly celou hodnotu solárních panelů či velkých fotovoltaických elektráren,“ citují HN Štefana Tillingera, člena představenstva ČP. Je to prý první fáze spolupráce obou firem. „Chceme ji dále rozšířit. Uvažujeme i o prodeji běžných účtů pro podnikatele v síti České pojišťovny,“ řekl Jeřábek.

Dohoda má podle HN bance umožnit, aby pronikla do sítě zhruba 350 poboček a více než pěti tisíc pojišťovacích agentů, kterými ČP disponuje. Pojišťovna zase záběr své sítě rozšíří skoro o 400 poboček KB.

Vydáno pod