Pojišťovny lákají řidiče na bonusy

Praha – Pojišťovny se zaměřují na nové klienty a platí zde čím starší, tím lepší. Chtějí se soustředit především na dobré řidiče, kteří nebourají a jeví se pro ně jako lukrativní. ČSOB Pojišťovna dnes zveřejnila sazby povinného ručení pro příští rok. Kolik majitelé aut příští rok za povinné ručení zaplatí, bude jasné až na konci října, kdy by měly i ostatní pojišťovny zveřejnit své sazby.

U ČSOB Pojišťovny v příštím roce stoupnou sazby povinného ručení o pět procent. Většina vlastníků vozidel ale bude za pojištění odpovědnosti platit méně než letos díky bonusům za jízdu bez nehod a dalším slevám. „Povinné ručení je tak individuální záležitost s tolika faktory, že není možné definovat průměrného klienta. Většina klientů spadá do slevových programů,“ uvedl pro ČTK mluvčí pojišťovny Tomáš Hejda. Ostatní pojišťovny zatím sazby povinného ručení pro příští rok nezveřejnily.

Pojišťovny připravily pro klienty řadu bonusů

Reportáž Jakuba Linky (zdroj: ČT24)

Pojišťovna Allianz zase vsadila na rodiny s dětmi. „Řidiči do 39 let s dětmi získají další cenové zvýhodnění, a ještě navíc úrazové pojištění dětí přepravovaných ve vozidle zcela zdarma,“ uvedla mluvčí Allianz Pavla Paseková s tím, že pojišťovna myslí i na odpovědné řidiče, pro které mají připravený slevový program.

Pojišťovna Kooperativa láká své klienty na asistenční službu. „Chtěli bychom přinést rozšířenou asistenční službu, která mimo jiné našim klientům zajistí nejen odtah na delší vzdálenost, než je obvyklé, ale zapůjčí i náhradní vozidlo na tři dny, byť je náš klient viníkem nehody,“ vysvětlil tiskový mluvčí pojišťovny Marek Vích.

Přijít o bonus bude ale snazší

Přijít o bonus za jízdu bez nehody je ale mnohem snazší než loni. Policie totiž od ledna vyjíždí jen k nehodám se škodou nad 100 tisíc korun. I proto stoupl až o polovinu počet případů, ve kterých se řidiči neshodli, kdo nehodu zavinil, a o bonus přišli oba. To byl také důvod, proč řada pojišťoven zřizuje pro své klienty asistenční službu, která by jim v takové situaci měla poradit.