Soud dnes zahájil insolvenční řízení s obchodním řetězcem Tesco

Praha - Městský soud v Praze dnes zahájil insolvenční řízení se společností Tesco Stores ČR, která provozuje jeden z největších obchodních řetězců v Česku. Návrh na jeho zahájení podala firma IVA Roztoky, které prý Tesco Stores ČR dluží po lhůtě splatnosti více než půl milionu korun. Vedení společnosti Tesco Stores trvá na tom, že nic nedluží, a insolvenční návrh je proto bezdůvodný.

Insolvenční návrh se údajně týká nezaplacených 20 faktur z loňského a letošního roku, které souvisejí s dodávkou nábytku pro společnost Tesco Stores ČR. Dluh prý činí bezmála 600 tisíc korun. „Společnosti IVA Roztoky jsme uhradili veškeré pohledávky. Jedná se tedy o bezdůvodný a neopodstatněný návrh z její strany. Budeme se proto bránit všemi právními prostředky a uplatňovat náhradu škody za poškození dobrého jména naší společnosti,“ sdělila mluvčí Tesco Stores ČR Eva Karasová.

Tesco má v Česku 125 hypermarketů, supermarketů, obchodních domů a samoobsluh. Na loňském žebříčku největších tuzemských obchodníků, který sestavila společnost Incoma GfK a časopis Moderní obchod, připadla Tescu s odhadovanými tržbami 47 miliard korun druhá pozice. První byla s tržbami 54,5 miliardy korun německá obchodní skupina Schwarz, která v Česku provozuje diskontní prodejny Lidl a hypermarket Kaufland.