Nejbohatší Evropanka dala příteli miliardu, dcera protestuje u soudu

Paříž - Nejbohatší Evropanka, 87letá dědička kosmetického impéria L'Oreal Liliane Bettencourtová, by zřejmě mohla přijít o možnost svobodně manipulovat se svým majetkem. Její dcera totiž žádá o soudní dohled nad penězi matky. Tvrdí, že její matka přišla o zdravý rozum, když byla schopná svému příteli fotografovi darovat miliardu eur, tedy v přepočtu 26 miliard korun.

Liliane Bettencourtová veškerá nařčení své dcery ale odmítá. Brání se i tomu, že jde o podvod. Její právník navíc dceru obvinil z toho, že usiluje o to, aby převzala kontrolu nad matčinými penězi. „Má dcera si musí uvědomit, že jsem svobodná žena,“ brání se Liliane.

Dcera: Muž z poddajné matky vymohl závratné sumy peněz

Bude nejbohatší Evropanka zbavena svéprávnosti? (zdroj: ČT24)

Dcera nejbohatší Evropanky Francoise Bettencourtová-Meyersová podala na obdarovaného fotografa žalobu. Obviňuje ho, že z její poddajné matky vymohl závratné sumy peněz. „Už jsme spustili akci proti tomuto predátorovi… Teď se snažíme chránit matku mé klientky, abychom dokázali, že ona je pouze oběť,“ upřesnil právník Francoise Olivier Metzner.

Podle žebříčku Forbes je Lilliane Bettencourtová 21. nejbohatším člověkem na světě. Její majetek je odhadován přibližně na 13 miliard euro. Ve společnosti L'Oreal má 30procentní podíl, který zdědila po svém muži.