Škoda dělá Volkswagenu vrásky na čele, daří se jí příliš dobře

Praha - Škoda Auto dělá mateřskému koncernu Volkswagen vrásky na čele, píše o tom německý magazín Spiegel na svém serveru. Vozy značky Škoda totiž měly původně plnit podřadnou roli, v poslední době to ale vypadá, že jsou spíše přímými konkurenty svých sourozenců Volkswagenů. A možná bude ještě hůře. Škodovky totiž dokonce začínají nad svými bratry vítězit. Navíc už zisky Škodovky nejsou to, co bývaly.

Generální ředitel společnosti Martin Winterkorn byl vzteky bez sebe, když Škoda Superb vyhrála srovnávací test s Volkswagenem Passat v německém automobilovém magazínu Auto Bild. Magazín totiž napsal, že Superb nabízí více za lepší ceny a kvalita porovnávaných vozů je srovnatelná.

Česká automobilka si vždycky vedla dobře, během studené války patřily vozy značky Škoda k nejlepším automobilům vyráběným ve střední a východní Evropě. Škoda patří do koncernu Volkswagen už od roku 1991 a i v rámci této automobilky se snaží prodrat do popředí a zdá se, že se jí to daří. Důvodem je i to, že už léta využívá stejné technologie jako Volkswagen. Její velkou výhodou taktéž je, že se prodává mnohem levněji než Volkswageny, například Superb stojí o několik tisíc eur méně než Passat.

Úspěch Škodovky ale neohrožuje pouze značku Volkswagen a její dva nejvýznamnější modely Passat a Golf. Škoda navíc nevydělává dost na to, aby vyvážila případné ztráty Volkswagenu.

Volkswagen
Zdroj: ČT24