S&P už zase snížila rating Sazky

New York - Mezinárodní ratingová agentura Standard & Poor's Ratings Services znovu snížila hlavní úvěrový rating české loterijní společnosti Sazka, tentokrát ze stupně B minus na stupeň CCC plus. S&P připomíná, že Sazka si stále ještě nedohodla podmínky refinancování krátkodobých závazků a jednání podle S&P trvají už příliš dlouho. Agentura také změnila výhled ratingu.

S&P doposud výhled ratingu hodnotila jako negativní, což znamená, že pokud by jej změnila, bylo by to směrem dolů. Nyní výhled přeřadila do režimu „CreditWatch developing“, čímž dává najevo, že další změna může být jak směrem dolů, tak směrem nahoru. Záležet bude na tom, jaké podmínky pro další splácení úvěru si Sazka vyjedná.

Na možné další zhoršení ratingu upozorňovala S&P od loňského listopadu. „Zhoršení (výhledu) odráží náš názor na nedostatečný pokrok, který Sazka učinila v jednání s některými svými věřiteli,“ uvedla agentura v tehdejším vyjádření. Cílem jednání je nahradit krátkodobé či splatné závazky jinými, které budou mít delší dobu splatnosti.

Na stupěň CCC plus snížila agentura i hlavní rating zajištěných dluhopisů v objemu 215 milionů eur, které jsou splatné v roce 2021.

Vydáno pod