Vinselekt Michlovský je králem mezi víny

Praha – Vítězem prvního ročníku soutěže Vinařství roku se stala společnost Vinselekt Michlovský. Do závěrečného kola postoupila pětice vinařských společností, vedle vítěze Moravíno s. r. o., Sonberk a. s., Vinné sklepy Valtice a. s. a Znovín Znojmo a. s. Při nové soutěži je posuzována celoroční práce podniku, který je navíc hodnocen podle řady kritérií. Soutěž loni na podzim vyhlásil Svaz vinařů ČR ve spolupráci s Národním vinařským centrem.

„Odborníky přesvědčila (vítězná firma) hlavně díky vysoké kvalitě vín, sofistikované technologii, ale také citlivému přístupu při pěstování vinné révy, který respektuje krajinný ráz a půdní podmínky. Důležitým měřítkem byla i chuťová typičnost odrůdy, oblasti a ročníku, odpovídající podmínkám Moravy,“ uvedl jeden z porotců, sommelier Ivo Dvořák.

Manažer společnosti Vinselekt Michlovský Miloš Michlovský:

„Víno je dar přírody, produkt našich vinohradů.“

Rozhovor s Milošem Michlovským (zdroj: ČT24)

Celkem se o trofej utkalo devět desítek tuzemských výrobců vína. Cílem ocenění je vybrat nejlepší tuzemskou vinařskou firmu, která svým podnikáním v oboru pozitivně vybočuje z řady ostatních. Vítězný podnik bude uveden do Síně slávy vinařství ČR zřízené v Národním vinařském centru ve Valticích. „Současně bude mít oceněný možnost užívat titul pro své marketingové účely, a to bez časového omezení vždy s uvedením roku, za který jej získal,“ dodal tajemník Svazu vinařů ČR Martin Půček.