Společnost Sunny Days našla svého spasitele

Praha – Společnost Sunny Days, která koncem ledna přišla o pojištění proti úpadku cestovní kanceláře, se dohodla na spolupráci s cestovní kanceláří Neckermann. Sunny Days prodává v roli agentury zájezdy Neckermanna na svých pobočkách. Dnes to potvrdil šéf CK Neckermann Udo Wichert. Podle zjištění Sunny Days prodává zájezdy i dalším, menším kancelářím.

„Mají jednu z největších sítí poboček, takže spolupráce je pro nás logická,“ uvedl Wichert. Smlouvu prý obě strany uzavřely v prosinci, tedy před vyvrcholením situace kolem pojištění Sunny Days. „Možná to byla nějaká jejich strategie,“ připouští dále Wichert.

Pojišťovna Generali neprodloužila Sunny Days smlouvu o pojištění, které tak vypršelo koncem ledna. Sunny Days se následně vzdala koncese na provozování cestovní kanceláře a změnila se na agenturu. Jako taková nemůže prodávat vlastní zájezdy. Podle dřívějších vyjádření majitelů shání firma pojištění v cizině.

CK Neckermann vstoupila na český trh v roce 2007. Podle Wicherta kancelář loni zdvojnásobila počet klientů na 30 tisíc, což ji řadí mezi největší cestovní kanceláře působící v České republice. Letos firma očekává další růst.

Dovolená
Zdroj: ČT24
Vydáno pod