I kočárek pro panenky může být pro děti nebezpečný

Praha – Česká obchodní inspekce varuje před dalším výrobkem, který představuje vážné riziko pro zdraví dětí. Tentokrát jde o kočárek pro panenky původem z Číny. Nejenže si děti mohou při hraní s kočárkem skřípnout do kovové konstrukce prsty, hrozí také poranění vnitřních orgánů v případě, že by malý uživatel spolkl ostré osičky koleček, které lze z kočárku snadno sundat.

Nebezpečná hračka nese označení Kočárek pro panenky No. 7700-010. Spotřebitelé ho mohou identifikovat také podle čísla čárového kódu (EAN) 4561234581834. Inspektoři prodej kočárku ihned zakázali, lidé ho však ještě stále mohou mít doma.

Čím kočárek může děti ohrozit?

Na hračce je jen jedno blokovací zařízení, které se při rozložení nezaklesne a při zborcení celého kočárku může dojít ke skřípnutí prstů na bočních stranách konstrukce. Trubky kočárku navíc nejsou vůbec zakrytovány a vyčnívají z nich ostré okraje, o které se mohou děti pořezat. Snadno oddělitelná kovová neopracovaná osička koleček pak představuje další vážné nebezpečí poranění vnitřních orgánů při náhodném spolknutí.

Vydáno pod