Letiště hlásí za loňský rok méně ztracených kufrů

Praha - Aerolinky hlásí nižší počet špatně odbavených nebo ztracených kufrů, loni ke svým majitelům nedorazilo celkem 25 milionů zavazadel. V průměru se na 1 000 odbavených lidí ztratilo 11 kufrů. Více než 96 procent se jich však vrátilo majiteli do 48 hodin. Aerolinky díky snížení počtu ztracených zavazadel ušetřily 460 milionů dolarů (8,7 miliardy korun). Údaje vyplývají ze zprávy společnosti SITA, která poskytuje systémy informačních technologií pro letecké společnosti, včetně systému pro sledování zavazadel.

Minulý rok ke svým majitelům nedorazilo 25 milionů zavazadel, což je o 24 procent méně než v roce 2008. Z celkového počtu odbavených zavazadel tak do cílové stanice nedorazilo jen 1,1 procenta. A navíc - kdo svůj kufr na pásu nenašel, tak ho v 96 procentech případů dostal zpátky do 48 hodin. Z čísel se nemusí radovat jen cestující. Aerolinky díky nižšímu počtu ztracených zavazadel ušetřily 460 milionů dolarů, což je asi 8,7 miliardy korun.

K pozitivním číslům ale přispěl i fakt, že loni klesl celkový počet cestujících. V roce 2009 totiž letadlem vycestovalo o 60 milionů lidí méně než v roce 2008.

Méně ztracených kufrů (zdroj: ČT24)
Vydáno pod