Ze Seznamu odchází řada realitek

Praha – Seznam.cz asi přijde o patnáct milionů korun ročně. Tři velké realitní kanceláře totiž odcházejí z jeho inzertního portálu. Podle realitek Seznam příliš často mění obchodní koncepci a požaduje příliš vysoké částky. Cena za inzerát na Sreality je pro nás moc vysoká, prohlašují M&M reality holding, RE/MAX a Realitní kancelář Sting a ukončují své působení na tomto serveru.

Předseda představenstva M&M holding Milan Zavadil:

„Zkrátka jsme se rozhodli, že Seznam za ty peníze, co jim platíme, není o tolik lepší než ostatní servery.“

„My nejsme nadále ochotni snášet netransparentní a dalo by se říct arogantní jednání zástupců tohoto serveru,“ dodává výkonný ředitel RE/MAX Hanuš Němeček. Seznam se ale brání, že chce od dubna přistupovat ke každému klientovi stejně. Ať jde o občasného inzerenta, nebo velkoodběratele.

Reportáž Jitky Zítkové (zdroj: ČT24)

Debaty okolo realitních inzerátů se rozhořely před několika týdny. Seznam tehdy představil nový koncept portálu Sreality. Obsahoval také jiný obchodní model pro komerční inzerenty – tedy platbu za proklik, nikoliv za zobrazení, jak tomu bylo doposud. Protože odborníci z realitního trhu tento model kritizovali, server od něj ustoupil. Skupina realitek ale přesto chce odejít ke konkurenci.