Startuje Ekonomická inventura 2010 – s politiky i experty

Praha - Ekonomická inventura 2010 – to je název příštích sedmi pondělních večerů, kdy se důkladně  rozebere ekonomický stav země i recepty, které jednotlivé politické strany v předvolebním boji sepisují. Cílem je poskytnout co nejširší spektrum názorů. Hosty seriálu budou jak politici tak experti. Důraz bude kladen na veřejné finance, zdravotnictví, důchody, nezaměstnanost a poslední díl se bude věnovat daním.

„Žádný díl nebude úplně stejný, bude to takový mix,“ slibuje vedoucí ekonomické redakce Pavlína Kvapilová. První díl začne na téma Koruna nebo euro. „Chceme poskytnout co nejširší spektrum názorů. Byli bychom rádi, kdyby se hosti neopakovali,“ zdůrazňuje s tím, že do studia budou pozvány špičky ve svém oboru.

Politici do pořadu budou vybíráni jako při Ekonomické inventuře 2009. „Budeme se řídit nejaktuálnějšími politickými preferencemi podle průzkumu tak, jak je budeme mít k dispozici. Do studia usednou první čtyři strany z průzkumu,“ dodává Kvapilová.

Ekonomická inventura 2010 (zdroj: ČT24)

Dnes do křesla usedne ministr financí Eduard Janota a do debaty na téma společná měna byli pozváni například Martin Jahn za Svaz průmyslu a dopravy, ředitel společnosti Globus Petr Vyhnálek či politolog a ekonom Petr Robejšek. Do debaty se v druhé půli dále připojí komentátor Respektu Jan Macháček a bývalý zmocněnec pro euro Igor Barát.