Developer Orco už potřetí za týden navýšil kapitál

Praha - O dalších tři miliony eur (zhruba 75 milionů korun) navýšila developerská společnost Orco svůj základní kapitál. Proti jeho navyšování ale protestuje část akcionářů. Orco již tento a minulý týden navýšilo kapitál celkem o 13,2 milionu eur (kolem 332 milionů korun). Skupina akcionářů na čele se společností Millenius Investments chce již dříve oznámené navýšení kapitálu Orka soudně anulovat.

Millenius Investments dle agentury Bloomberg drželo k 26. březnu 10,1 procenta akcií Orco. Se skupinou podílníků, kteří původně kontrolovali kolem deseti procent akcií, iniciovala na 26. dubna svolání valné hromady developera. Na ní chce Millenius odvolat současné vedení Orka, v jehož čele stojí zakladatel společnosti Jean Francois Ott. Orco dnes sdělilo, že skupina na čele s Millenius Investments už ale v současnosti zastupuje méně než osm procent hlasovacích práv.

V současnosti patří Orco mezi největší developery ve střední Evropě, její klíčové aktivity se nachází také v Česku. Firma je už rok v režimu soudní ochrany před věřiteli a její dluh dosahuje asi 1,6 miliardy eur.

Vydáno pod