ČNB uložila firmě BH Securities pokutu 1,25 milionu korun

Praha - Makléřská firma BH Securities byla od České národní banky pokutována 1,25 miliony korun. Podle banky společnost v minulosti opakovaně porušovala zákon o podnikání na kapitálovém trhu. S rozhodnutím ČNB však BH Securities nesouhlasí. Zákon o podnikání na kapitálovém trhu porušila společnost celkem v 16 případech, dopustila se tak čtyř správních deliktů vyplývajících ze zákona, uvedla ČNB. Většina prohřešků spadá do roku 2007.

BH Securities uvádí, že výše pokuty od ČNB je zcela nepřiměřená. Firma nyní rozhodnutí centrální banky analyzuje a o dalším postupu rozhodne v nejbližších dnech, uvedl ředitel BH Securities Zdeněk Lepka a doplnil: „Rozhodnutí ČNB nijak nedopadá na činnost společnosti ani na její klienty.“ Základní kapitál firmy BH Securities, která vznikla koncem roku 1993, je 100 milionů korun. Jediným akcionářem je společnost Proxy-Finance.

ČNB zahájila řízení s firmou BH Securities už v roce 2008. Loni v listopadu jí banka udělila pokutu, firma se ale proti rozhodnutí odvolala. Bankovní rada ČNB rozklad zamítla na svém zasedání letos 8. dubna.

Vydáno pod