Problém s kartami ČSOB je zažehnán

Praha – ČSOB dnes odstranila problémy související s technickou poruchou, která v minulém týdnu způsobila klientům potíže při placení kartou. Banka po zaúčtování platby nezrušila blokaci na kartě, což klientům snížilo disponibilní zůstatek na účtu. V současnosti jsou všechny tyto blokace odmazány. Kvůli nedostatku peněz na účtu se však nestrhly pravidelné platby, peníze nebylo možné vybrat ani z bankomatu. Chyba banky tak přivedla do potíží tisíce lidí.

Technická závada je odstraněna

„Na úročení a na reálný zůstatek běžných účtů klientů nemá tato situace vliv, protože účetní zůstatek na účtu zůstal i včera ve správné výši. Pokud měla blokace za následek čerpání, respektive vyblokování kontokorentu, zajistí ČSOB automaticky kompenzaci úroku,“ uvedl tiskový mluvčí banky Ivo Měšťánek.

Za problémy v ČSOB stála technická závada. Komplikace postihla asi 300 tisíc klientů, kteří uskutečnili transakci kartou v období od 20. do 25. dubna a k zaúčtování platby došlo v pondělí 26. dubna. Odborníky nepřekvapil ani tak problém samotný, ale spíše velké množství poškozených klientů.

Tiskový mluvčí banky Ivo Měšťánek

„Pokud klientovi vznikla škoda, je banka připravena konkrétní situaci řešit v rámci reklamačního řízení.“