Evropa zlevňuje letní oblečení, hurá do obchodů

Praha – Podle kalendáře sice ještě léto ani nezačalo, obchodníci přesto hlásí letní slevy. Deštivé počasí totiž snížilo poptávku po jarním a letním sortimentu. České obchody se slevami začaly už minulý týden. Špatné počasí však zapříčinilo urychlení letního výprodeje nejen v Česku, ale i v zahraničí. O víkendu totiž zboží zlevnili i obchodníci v Německu nebo v Polsku. Ceny za sezonní zboží tak spadly o desítky procent.

Slevy se začínají procházet Evropou. S cenou dolů šli i čeští obchodníci. Některé hypermarkety zlevnily jarní a letní zboží až o sedmdesát procent. Další třeba o méně s tím, že plánují další vlnu zlevňování na později. „Slevy jsou kolem 20 až 30 procent, s tím, že se budou zvyšovat na 50 až 70 procent. Jedná se o letní módu, ale zlevňují se i služby jako například kosmetika nebo kadeřnictví,“ popsala marketingová ředitelka Property Solutions, Palladium Iva Pipotová. V některých obchodech by mohly nízké ceny vydržet až do srpna.

„Lidé očekávají, že na slevy vyrazí, jsou na ně připravení. Potom už je spíše otázka, do které prodejny přijdou, co si vyberou. Hraje se o každé procento,“ konstatoval ředitel výzkumu Incoma Zdeněk Skála.

Plavky za polovinu (zdroj: ČT24)

Plavky za polovinu k dostání v Německu nebo v Polsku

Sousední Německo přitom k tradičním letním výprodejům sahá až poslední pondělí v červenci. Levnější plavky, kraťasy nebo třeba kolečkové brusle tam ale seženete už teď, a to až za polovinu původní ceny.

S předstihem začaly velké letní slevy i v Polsku. Nákupní centra je můžou organizovat jen dvakrát za rok, a to od druhé poloviny června do začátku července. Některé obchody ale už teď prodávají své zboží až za poloviční ceny.