Sunny Days čelí insolvenci, nezaplatila za katalogy

Praha – Společnost Česká unigrafie podala podle serveru iDnes insolvenční návrh na Sunny Days. Cestovní agentura jí totiž údajně dluží už víc než rok přes 1,6 milionu korun za vytištěné katalogy. Osud Sunny Days má tak v rukou soud. Pokud uzná, že je ve špatném stavu, může vyhlásit její úpadek. Společnost už dřív přišla o koncesi na cestovní kancelář, může tedy pouze prodávat zájezdy jiných cestovních kanceláří.

Firma ve svém návrhu tvrdí, že Sunny Days dluží například i Českým aeroliniím, Travel Service nebo Letišti Praha i za sociální pojištění zaměstnanců.

Vyjádření Sunny Days není možné získat. Pracovnice na centrále uvedla, že se k ničemu vyjadřovat nebude a že vedení není k zastižení. Jednatel Chudli Ben Ahmed nezvedá celý den mobilní telefon.

Sunny Days, která patřila mezi největší české cestovou, přišla koncem ledna o pojištění proti úpadku cestovní kanceláře. Pojišťovna Generali neprodloužila Sunny Days smlouvu o pojištění. Sunny Days se následně vzdala koncese na provozování cestovní kanceláře a změnila se na agenturu. Jako taková nemůže prodávat vlastní zájezdy.